En børnefamilie gennemlever et sammenbrud, når en eller begge forældre, har valgt at livet ikke længere skal deles. Forældrenes skilsmisse eller seperation medfører flere problemer og udfordringer – både for børnene og de voksne. Mange af disse udfordringer, kan SocialNettet yde støtte og rådgivning i forhold til, ligesom vi også kan være bisidder til møder i Familieretshuset (tidl. Statsforvaltningen).
SocialNettet kan medvirke til at hjælpe dig og dine børn videre, efter skilsmisse eller seperation. En skilsmisse kan for nogen virke som en lettelse, og for andre er det forbundet med en stor sorg. Uanset om jeres skilsmisse er på dit eller din tidligere partners initiativ, vil det medføre et stort tab for jeres børn. Børnene skal nu deles mellem jer, i kortere eller længere tid. De kommer til at undvære den ene forældre i kortere eller længere tid, og de kan oplever skyld og skam.
Udfordringer i forbindelse med skilsmisse og seperation
- skal vi have fælles forældremyndighed?
- hvordan med samværsret (ret og pligt) – aftaler, deleordninger?
- hvem skal betale børnebidrag, hvormeget og hvordan?
- bodeling – hvordan deler vi egne og børnenes ting?
- skal børnene have delt bopæl?
- samarbejde mellem forældrene ved uenighed
- skyld og skam -hvordan husker vi børnene?
- hvordan kommer jeg videre efter en skilsmisse?
Har du behove for privat socialrådgivning – en at støtte dig til?
Læs mere om Familieretshuset
I komplekse sager, fx høj-konfliktsager (såkaldte § 7 sager), skal Familieretshuset tage kontakt til den kommune, der er forpligtet til at yde hjælp og støtte til det involverede barn (tidlig, forebyggende indsats, Barnets Lov §§ 30 og 31). Familieretshuset kan rette henvendelse til kommunen, uden at indhente samtykke fra forældremyndighedsindehaver.
Her finder du Børne- og Socialministeriets folder, der giver et overblik over:
Du kan læse mere om kommunernes og Familieretshusets samarbejde i:
Vejledning om samarbejdet mellem Familieretshuset og kommunerne i familieretslige sager