Familier med et barn eller en ung med en udviklingsforstyrrelse, som fx autisme eller ADHD, har ofte mange udfordringer at slås med. Ikke alene har barnet eller den unge mangeartede vanskeligheder, ofte vedr. social interaktion, opmærksomhed, uro, angst, depressive tilstande, forestillingsevne, adfærd, interesser, koncentration, aktivitet m.v.
Her er tale om børn og unge, hvis vanskeligheder, ofte, først diagnosticeres i skolealderen, men udfordringerne starter i familierne længe inden da. Disse børn og unge har alvorlige funktionsnedsættelser og hele livsførelsen bliver naturligvis påvirket heraf.
Føler sig ikke mødt af kommunen
Desværre oplever flere familier, at de ikke møder den rette forståelse for deres barns situation hos kommunerne. Trods det at have et barn eller en ung med gennemgribende udviklingsforstyrrelser, kæmper familier i årevis, for at blive hørt, for at blive mødt i øjenhøjde.
Familierne er eksperter i forhold til, hvordan netop deres barn trives. Dette anerkendes dog ikke altid i det kommunale “hamsterhjul”.
Når det fx kommer til STU tilbud, er det et faktum, at tilbudende er begrænsede. Ikke alle kommuner er lige gode til at tænke “ud af boksen” og det kan sjældent komme på tale at købe tilbud i andre kommuner, som måske har en anden og mere nuanceret tilgang til børn og unge med udviklingsforstyrrelser. Familierne bliver slidte af de mange kampe.
Har I i jeres familie, større udfordringer med at få kommunen i tale – eller er det jeres oplevelse, at kommunen ikke har forståelse for de udfordringer som jeres barn eller unge, og I selv står med?
Så kan en uvildig privat socialrådgiver fra SocialNettet måske være behjælpelig.